Docufiller en DeltaZuid: Een uitstekende combi!

Docufiller en DeltaZuid: Een uitstekende combi!

3 juli 2018

Bij Docufiller werken we regelmatig samen met onze buren van DeltaZuid. Zo werkten we onlangs ook samen voor AOMB Intellectual Property. AOMB adviseert klanten bij het beschermen van intellectueel eigendommen zoals patenten, merken, modellen, licenties en auteursrechten. De AOMB case illustreert perfect hoe samenwerken tot synergie kan leiden.

Aanleiding van de opdracht

AOMB bestaat al meer dan 50 jaar. De groei die AOMB heeft meegemaakt is op positieve wijze voelbaar in de identiteit. Gaandeweg kwam AOMB tot de conclusie dat de huisstijl verouderd was en niet meer aansloot bij hun karakter en de huidige organisatiecultuur. DeltaZuid is gevraagd om een compleet nieuwe corporate identity te ontwikkelen die als een maatpak aansluit bij wie ze zijn en waar ze voor staan.

Samenwerking Docufiller en DeltaZuid

Bij AOMB maken ze veel gebruik van leaflets, folders, white papers en social media banners. De marketingafdeling van AOMB was vaak veel tijd kwijt met de opmaak hiervan en het aansturen van externe partijen zoals ontwerpers. Veel bureaus zouden hier een kans zien, maar DeltaZuid hanteert een andere invalshoek.

“We denken zoveel mogelijk mee met onze opdrachtgevers. AOMB is volgens ons écht geholpen met de diensten van Docufiller”.

 

AOMB-folder.jpg

 

Werkzaamheden en middelen

Terwijl DeltaZuid druk bezig was om op basis van de identiteit van AOMB een sterk merk te bouwen, kwam er steeds meer zicht op de hoeveelheid aan huisstijlmiddelen die er met regelmaat worden aangepast en ingezet. Als je hiervoor iedere keer een externe partij moet inzetten en aansturen dan kost je dit niet alleen veel tijd, het jaagt je ook op kosten.

 

Proces en resultaat

DeltaZuid heeft de corporate identity van AOMB uitgewerkt in een nieuwe stijl die vervolgens is doorvertaald naar huisstijlmiddelen zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, brochures, banners en uiteraard een nieuwe website. Ook is er een beeldconcept ontwikkeld. De beelden die hieruit voortkomen en de templates voor de verschillende middelen vormen de basis voor het gebruik van de huisstijl via Docufiller.

Alle templates, afbeeldingen staan bij Docufiller klaar voor gebruik.

 AOMB-Docufiller.jpg

 

Voordelen AOMB

Als we terugkijken op de samenwerking dan zie je dat zowel DeltaZuid als Docufiller een unieke rol vervullen. DeltaZuid weet als geen ander de identiteit door te vertalen naar een uniek en krachtig merk en de benodigde huisstijlmiddelen. En Docufiller helpt de marketingafdeling van AOMB om hun huisstijl te bewaken. Medewerkers hebben meer tijd over omdat ze niet meer met ontwerp en opmaak bezig zijn. Uitbesteden hoeft ook niet meer, en dat levert weer een kostenbesparing op.  

 

Benieuwd wat Docufiller voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze professionals staan je graag te woord. Neem contact op met Esther Geldens of Frank Govers voor persoonlijk advies of een afspraak +31 (0)40 204 42 50.

 

blog-glen-josemanders.pngDit blog is geschreven door
Glen Josemanders - Concept developer / Copywriter bij DeltaZuid

 

 

Categorie: Klant interviews
Terug