Een uitdagende stage bij Docufiller

Een uitdagende stage bij Docufiller

28 april 2021

Hallo, ik ben Laura Mollen en begin dit jaar ben ik als stagiaire aan de slag gegaan binnen Docufiller.

Via mijn directe netwerk kwam ik bij Docufiller terecht. Tijdens de virtuele sollicitatie met directeur Olav en online marketeer en tevens stagebegeleider Karin, werd het al snel duidelijk dat zij een efficiënt en zinvol plan hadden klaarliggen betreft mijn stage-opdracht. Docufiller komt duidelijk naar voren als een ondernemend en vooruitstrevend bedrijf. Hierdoor raakte ik direct zeer enthousiast. Na een positieve kennismaking mocht ik een paar weken later deel uitmaken van het Docufiller-team.

 

Toe aan iets nieuws

Na bijna één jaar les vanuit thuis te hebben gevolgd, en alleen naar school ging voor examens, was ik echt toe aan een nieuwe stap. Zo keek ik vol verwachtingen uit naar mijn stageperiode bij Docufiller. Mijn verwachting was voornamelijk dat ik een zeer leerzame stage ging hebben bij Docufiller, met nuttige uitdagingen.

 

Mijn uitdagingen en opdracht

De uitdaging van mijn stageperiode is om meer verheldering te creëren over de Belgische markt. Om dit te realiseren verricht ik een marktonderzoek en ga ik in gesprek met bedrijven in België. In deze opdracht ontwikkel ik mezelf op het gebied van vakinhoudelijke- en branche kennis en analyseer de behaalde resultaten. Daarnaast streef ik naar een hoge persoonlijke effectiviteit. Dit heb ik tot nu toe al positief ervaren. Enkele malen kwam ik mezelf tegen, dit kwam vooral voor tijdens nieuwe activiteiten zoals de virtuele meetings met Belgische partijen, daar leer ik veel van. 

Voor de resterende stageperiode is een belangrijk onderdeel het complementeren van mijn marktonderzoek over België. Hiervoor heb ik nog contact met derden en mijn stagebegeleider over onder andere de ontwikkelingen en verwachtingen. Daarnaast maak ik het onderzoek compleet met verschillende analyses en een eindconclusie, die vervolgens onderbouwd wordt met een actieplan.

 

Bijna klaar...

Als dit onderdeel is afgerond staat mij de examinering te wachten door het onderzoek te presenteren bij Docufiller aan mijn collega’s en mijn mentor van het Summa Collega. Ik kan nu al vertellen dat na mijn examinering ik een leerzame, positieve en geweldige stagetijd afsluit bij Docufiller.

 

 

 

blog-laura-mollen.pngDit blog is geschreven door: 
Laura Mollen - Stagiaire Marketing en Communicatie bij Docufiller

 

 

Categorie: Over Docufiller
Terug