Terug naar de case

Interview met Karin Dirkx, communicatie medewerker (en penningmeester) voor Digital Wednesday

“Digital marketing professionals kunnen bij ons terecht voor een maandelijkse kennisupdate over digitale onderwerpen die zich in een hoog tempo ontwikkelen. Daarnaast inspireren wij ook graag, met cases uit het bedrijfsleven, en laten wij onze bezoekers kennismaken met innovaties en hoe deze digital toegepast kunnen worden.”

Wat heeft de doorslag gegeven voor het gebruik van Docufiller?
"Het gebruiksgemak. Het is nu heel eenvoudig om een nieuwsbrief op te maken en de huisstijl niet te verliezen. We kunnen nu zelf teksten, foto’s en de link naar het ticketsysteem Eventbrite plaatsen zonder omslachtige handelingen. Ook het importeren van de csv-lijst vanuit Eventbrite naar Docufiller is eenvoudig. We zitten nu op 2695 e-mailadressen waar elke maand via de importfunctie weer nieuwe adressen aan toegevoegd worden."

Hoe is de behoefte ontstaan aan een andere opzet van grafische producties?
"We wilden graag een systeem waarmee we echt zelf aan de slag kunnen zonder tussenkomst van een vormgever en zonder technische kennis nodig te hebben. Docufiller heeft de template ingericht naar onze wensen en we kunnen nog genoeg variatie toevoegen voor als we een keer een iets andere opzet willen. Denk bijvoorbeeld aan een special event of meerdere sprekers."

Verwacht u in de toekomst meer met Docufiller te gaan doen?
"Nu gebruiken we Docufiller alleen voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief. Maar we zien zeker mogelijkheden voor templates van onze social media banners/ posts en visuals voor het Facebook event en Eventbrite. Ik verwacht deze binnenkort ook in Docufiller te kunnen opmaken samen met de andere communicatie vrijwilligers."

Hoeveel besparing in kosten en tijd levert Docufiller op?
"Voor vrijwilligerswerk in kosten niet zo veel maar ik houd nu wel meer vrije tijd over. Hiervoor gebruikten we de gratis versie van MailChimp. Door de vrijheid in opmaak zagen we dat de huisstijl steeds verder verwaterde. Met de opzet van de mailtemplate in Docufiller scheelt dat nu veel frustratie én tijd omdat we niet meer hoeven na te denken over de opzet. Daarnaast mogen we met Docufiller zo vaak we maar willen mailen en naar een onbeperkte hoeveelheid e-mailadressen zonder verborgen kosten."

Docufiller stelt in alle opzichten eenvoud centraal. Ervaart u dat ook zo?
"Ja, Docufiller is echt heel eenvoudig in gebruik. Er is een duidelijke handleiding bij maar die hebben we eigenlijk niet nodig gehad."

 

Website:
www.digitalwednesday.nl